Klaar voor de start? Af!

Klaar voor de start? Af!

Op zondag 10 april, 2016, klonk het startschot van de marathon in Rotterdam bij de Coolsingel voor duizenden deelnemers. Ontzettend veel mensen hebben hier hard voor getraind en flink naar uit gekeken. Swie Tjiang en Daniëlle waren hier ook onderdeel van. Samen liepen zij de estafette, op een behoorlijk bijzondere manier.  

Swie Tjiang is een trotse vrijwilliger die met passie, zijn maatje, Daniëlle, begeleidt tijdens de marathon. Daniëlle kan namelijk niet alleen de marathon lopen, omdat zij een visuele beperking heeft, wat grofweg inhoudt dat ze amper, tot vrijwel niet, kan zien. Dit is de reden dat Daniëlle hulp heeft gevraagd aan de organisatie "Running Blind", die ervoor zorgt dat blinden en slechtzienden toch aan de marathon mee kunnen doen en een goede voorbereiding krijgen. Running Blind stelt vrijwilligers beschikbaar die een blind of slechtziend persoon kunnen begeleiden tijdens het hardlopen. Swie Tjiang Tan is hier 1 van.

RED DOT heeft voor het programma 010nu, van OPEN Rotterdam, de opdracht gekregen om Rotterdamse vrijwilligers in beeld te brengen en te laten zien wat zij doen en waarom zij dit doen. Running Blind is een ontzettend interessante organisatie, waarvan veel te weinig mensen gehoord hebben. Toen RED DOT hoorde van deze organisatie, hebben zij Running Blind gelijk benaderd om te vragen of zij 1 van hun vrijwilligers voor een dag mochten volgen en interviewen. Running Blind was erg enthousiast en vertelde over Swie Tjiang, die de vrijwilligers van Running Blind goed representeert. 

Tijdens de marathon was RED DOT aanwezig om het duo te filmen. Daniëlle en Swie Tjiang hebben de estafette netjes uitgelopen en alles is volgens plan verlopen. Er zijn mooie beelden geschoten en de voldoening op de gezichten van het duo gaven aan dat het een geslaagde dag was. 

 

Reacties

Share