8 December Libelle

Gisteren is het volledige team van Creative Bastard Productions naar Smit and Sound Service in Almere afgereisd om daar 2 concerten van Xander te filmen, die in samenwerking zijn met Libelle.

De crew kwam aan op locatie om 12.00 en had 2 uur de tijd om de zaal te inspecteren en te bepalen waar de 3 camera's zouden komen te staan. Vervolgens was er tijd om lekker bij te kletsen en even te lunchen. De camera's werden gereed gemaakt, de zaal liep vol en het eerste concert kon beginnen.

Omdat bij de concerten vriendschap centraal staat, is het podium omgetoverd in een huiskamer. Naast de vleugel van Xander staat er een grote, comfortabel ogende bank, een leren stoel, een tafeltje met kaarsen en champagne, en staat er om de kerstsfeer een beetje in de zaal te krijgen een kerstboom met daar onder cadeautjes (helaas zingt Xander geen kerstliedjes..). Het publiek heeft Xander van te voren brieven kunnen sturen, die hij behandelde op het podium. Meerdere mensen mochten gezellig naast hem op de bank plaatsnemen. Er werden heftige, emotionele verhalen besproken, maar ook mooie en positieve verhalen. Het draaide er vooral om dat Xander mensen in het zonnetje zette, door een liedje te zingen die bij de situatie paste

Claudia stond samen met Samreen voor het podium, op een plek waar zij het publiek niet zouden storen. Zij wisselden af met de camera op het buikstatief en konden goede close-ups maken van Xander en de mensen die hij op het podium haalde. Achter het publiek stonden Robin en Nigel, met een camera op een statief. Zij konden het podium in zijn geheel goed vastleggen. In de andere hoek achter het publiek stonden Sifra en Julian met een camera op schouderstatief. Tussendoor werden er in het begin foto's gemaakt door Sifra, later werd Julian (door Mevrouw de Buisonje) tot cameraman gepromoveerd. 

De avond was afgelopen rond half 11.

Het team kijkt terug op een zeer leerzame, maar vooral erg leuke dag! De foto's volgen nog !

Reacties

Share